Pénzügyekről cégvezetőknek


Mit csinál egy gazdasági igazgató, és mit is takarnak azok a fogalmak, amelyek egy CFO (Chief Financial Officer) feladatai mögött vannak?

Először is, kihagyhatatlan, hogy egy gazdasági igazgató ne legyen az első számú vezető befolyásos tanácsadója a döntések előkészítőjeként.

 

Amiért ilyen kulcsszerepe vanelsoszazmilliom_logo.png, az az aktuális számok, a gazdasági események első kézből való, részletes ismerete. A gazdasági igazgató napi, heti szinten figyeli az árbevétel a cash flow, a kintlevőségek alakulását, és jóváhagyóként, aláíróként részt vesz a szerződések aláírásában és a számlák és kifizetések jóváhagyásában, és így tovább. De erre még később visszatérek...

 

 

Mi minden van még a blogban?

Milyen akadályok és nehézségek bukkanhatnak fel az üzleti életben?

Milyen sikertörténetek bizonyítják, hogy jó úton járunk-e a cég vezetésében?

És mit mutatnak a külföldi kitekintések? Milyen jó gyakorlatok vannak világszerte?

Mikor időszerű a szervezetfejlesztés, és hogyan lehet életre hívni és megvalósítani a stratégiai változásokat?

Egyáltalán, mit is takar a stratégiai menedzsment?

 

Több évtizedes banki vezetői,  multinacionális gazdasági igazgatói  és változás-menedzsment tapasztalataimat szeretném megosztani ebben a blogban hétről hétre a témák iránt érdeklődő cégvezetőkkel.

 

Kiknek írok?

Minden kis és középvállalkozás vezetőjének, akiknek fontosak a pénzügyek... de nem beszélnek egy nyelvet a könyvelőjükkel.

A célcsoport, akiket rendszeresen el szeretnék érni, akik figyelmét szeretném megragadni, azok az 50-200 milliós árbevételű középvállalkozások, amelyeknél nem működik még saját belső könyvelés és kontrolling. Ahol az ügyvezető maga tartja a kezében a pénzügyi-gazdasági döntéseket és a döntés előkészítésben rendszerint csak a könyvelőjére számíthat, aki nem mindig ér rá, akivel nem mindig beszélnek egy nyelvet, és aki nem biztos, hogy átlátja a szervezet működését annyira, hogy tanácsokat is adjon.

 

Mi az a 20 ok, amiért érdemes könyvelőt váltani:

FELMÉRÉS: 
http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/891082585/1/